Παθολογικό Ιατρείο

Επιστημονικός υπεύθυνος:

Κωνσταντίνος Γκορίτσας M.D., PhD.
Ειδικός Παθολόγος - Ηπατολόγος
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών
τ.Διευθυντής Παθολογικής κλινικής ΓΝΝΘΑ ΣΩΤΗΡΙΑ
Εξειδίκευση στην Ηπατολογία : Hop.Beaujon Paris


Το παθολογικό ιατρείο λειτουργεί καθημερινά καλύπτοντας όλο το φάσμα των παθολογικών νοσημάτων όπως μεταβολικά νοσήματα (υπερλιπιδαιμία, σακχαρώδης διαβήτης, παθήσεις θυρεοειδούς κ.α.), υπέρταση, ανοσολογικές και αιματολογικές παθήσεις για τα οποία πραγματοποιείται διαγνωστικός έλεγχος και θεραπευτική αντιμετώπιση. 

Λόγω της εξειδίκευσης και της ιδιαίτερης εμπειρίας (20ετης εμπειρία ως επιστημονικά υπεύθυνος Ηπατολογικού ιατρείου-ιατρείου ηπατιτίδων σε δημόσιο νοσοκομείο) ιδιαίτερο βάρος δίδεται στην διερεύνηση-αντιμετώπιση:
Παθήσεων του ήπατος - χοληφόρων για τις οποίες γίνεται πλήρης κλινικός-εργαστηριακός και υπερηχογραφικός  έλεγχος
  • στεατοηπατίτιδα-λιπώδης διήθηση ήπατος
  • αλκοολική ηπατοπάθεια
  • αυτοάνοσες ηπατοπάθειες
  • χολοστατικά νοσήματα, παθήσεις χοληφόρων
  • κίρρωση ήπατος και επιπλοκές (ασκίτης,εγκεφαλοπάθεια)
  • καλοήθεις και κακοήθεις εξεργασίες του ήπατος
  • ιογενείς ηπατίτιδες 
Λοιμωδών νοσημάτων , τα οποία μπορεί να αφορούν τόσο συγκεκριμένα όργανα (όπως ήπαρ, χοληφόρα, πεπτικού, αναπνευστικού) όσο και συστηματικές λοιμώξεις τα οποία διερευνούνται κλινικά και εργαστηριακά με ανοσολογικό-ορολογικό έλεγχο αλλά και μοριακή ανίχνευση λοιμωδών παραγόντων . 
Επίσης στο παθολογικό ιατρείο, σε συνεργασία με άλλους ειδικούς κλινικούς και εργαστηριακούς γιατρούς γίνεται διαγνωστική  διερεύνηση ασθενών με εμπυρέτο νόσημα το οποίο μπορεί να σχετίζεται είτε με λοιμώδη παράγοντα είτε με ρευματολογική-ανοσολογική προδιάθεση είτε με νεοπλασματική νόσο.
Διαγνωστική διερεύνηση ασθενών με λεμφαδενοπάθεια, ηπατοσπληνική διόγκωση, αναιμία οι οποίοι χρήζουν συνολικής παθολογικής προσέγγισης –εργαστηριακού ελέγχου και περαιτέρω πιθανής συνεργασίας με άλλους ειδικούς.
Παρακολούθηση ασθενών με   χρόνια νοσήματα (σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά-υπέρταση, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, κίρρωση) και αντιμετώπιση των επιπλοκών.