Μαρτυρίες Ασθενών

Με απέραντη ευγνωμοσύνη, εκτίμηση και σεβασμό...

Ο σύζυγος μου κι εγώ ζούμε στον Καναδά. Έχοντας προσπαθήσει επί 2 χρόνια να τεκνοποιήσουμε, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε μια κλινική εξωσωματικής στην περιοχή μας, στον Καναδά. Σύμφωνα με τον έλεγχο που μας έκανε ο γιατρός που μας ανέλαβε εκεί, μας κατέταξε στην κατηγορία των ζευγαριών με 'ανεξήγητη υπογονιμότητα'.  Η προσέγγισή του ήταν ότι δεν θα έπρεπε να χάσουμε περαιτέρω χρόνο με την διερεύνηση των αιτιών υπογονιμότητας, αλλά να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποκτήσουμε παιδί όσο γίνεται πιο γρήγορα. Έτσι μας συνέστησε να ξεκινήσουμε άμεσα τις σπερματεγχύσεις. Όπως κι έγινε.   Μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες, μας συνέστησε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα που ήταν να κάνουμε έναν κανονικό κύκλο εξωσωματικής.  Όμως ούτε αυτή μας η προσέγγιση στέφθηκε με επιτυχία. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στην πλειοψηφία των προσπαθειών μας η Β-χοριακή μου ανέβαινε λίγο, αλλά όχι σε βαθμό που να θεωρήσει ο γιατρός μας το γεγονός αυτό ως έναρξη εγκυμοσύνης. Την ίδια εποχή, ένας υπέρηχος στήθους που έκανα έδειξε πως, λόγω των ορμονών που μου είχαν χορηγηθεί, είχα αποκτήσει πολλαπλές κύστες -γεγονός που μας ανησύχησε αρκετά, ιδιαίτερα καθώς ο εξωσωματικός μας επέμενε να ξεκινήσουμε δεύτερο κύκλο εξωσωματικής χωρίς να ελέγξουμε περαιτέρω τους λόγους πίσω από την υπογονιμότητά μας.

Τότε ήταν που στραφήκαμε προς τον κ. Τσιλιβάκο, για τον οποίο μας είχε πει τα καλύτερα λόγια ένας φίλος του συζύγου μου. Στη δική του περίπτωση ο κ. Τσιλιβάκος βρήκε τα αίτια της υπογονιμότητας του ζευγαριού και μετά από την κατάλληλη θεραπεία πιάσανε παιδί φυσιολογικά. Με την πρώτη επικοινωνία μας με τον κ. Τσιλιβάκο, ένα ιατρικό Skype-ραντεβού, καταλάβαμε πως είχαμε να κάνουμε με έναν επιστήμονα με τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης. Μας εξήγησε πως, όλες οι φορές που είχε ανέβει έστω και λίγο η Β-χοριακή μου, αυτό ήταν ένδειξη εγκυμοσύνης που για κάποιο λόγο σταματάει πολύ νωρίς. Μας είπε πως αυτή είναι μια πολύ θετική ένδειξη κι ότι μπορούμε να τεκνοποιήσουμε σίγουρα, εφόσον βγάλουμε από την μέση πρώτα τα εμπόδια. Ήταν απόλυτος σε αυτό, διότι όπως πολύ χαρακτηριστικά μας είπε, ‘δεν υπάρχει ανεξήγητη υπογονιμότητα, αλλά ανεξερεύνητη.’ Ήταν αυτή η διαφορετική επιστημονική προσέγγιση και ο όλος, γενικά, τρόπος αντιμετώπισης της περίπτωσής μας από το πρώτο αυτό Skype-ραντεβού, που μας ενέπνευσε, μας αναπτέρωσε το ηθικό και μας ώθησε να τα αφήσουμε όλα στον Καναδά και να μεταβούμε στην Ελλάδα, στο Locus Medicus.  

Η απόφασή μας αυτή μάς δικαίωσε.  Η περίπτωσή μας αποδείχθηκε αρκετά δύσκολη και χρειάστηκαν πολλοί μήνες εξερεύνησης των αιτιών υπογονιμότητας και θεραπείας τους. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η θεραπεία που ακολουθήσαμε δεν υπάρχει στον Καναδά. Όταν πια οι θεραπείες είχαν τελειώσει, ο κ. Τσιλιβάκος μας έδωσε το πράσινο φως. Προχωρήσαμε σε εμβρυομεταφορά μέσω φυσικού κύκλου (αποφεύγοντας τη διέγερση με ορμόνες) και με την πρώτη προσπάθεια, έμεινα έγκυος. Σήμερα είμαι 34 εβδομάδες έγκυος. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όταν, έχοντας υποστεί μια μικρή αποκόλληση του αμνιακού μου σάκου, ο κ. Τσιλιβάκος προσφέρθηκε ο ίδιος να έρθει στο ξενοδοχείο μας για να μου χορηγήσει την θεραπεία μου, ώστε να μην μετακινηθώ εγώ προς την κλινική του. Στην κλινική του κ. Τσιλιβάκου, αγκάλιασαν εμένα και τον σύζυγό μου μια ομάδα από άτομα θετικά, με καλοσύνη, ταπεινοφροσύνη, επαγγελματισμό και πάνω απ’ όλα, με ΑΝΘΡΩΠΙΑ. Ο κ. Τσιλιβάκος είναι ένα άτομο που ελκύει μόνο συνεργάτες με υψηλή ηθική, επαγγελματισμό κι ευαισθησία –είτε αυτοί είναι βιοπαθολόγοι, εξωσωματικοί, ερευνητές, γραμματείς, ακτινολόγοι, κτλ. Ιδιαίτερη μνεία θα θέλαμε να κάνουμε στον κ. Γεωργούλια όσο και στον κ. Παπανικόπουλο για την όλη υποστήριξή τους, την αμεσότητα στην επικοινωνία μας, την κατανόηση και την υπομονή τους. Μαζί με τον κ. Τσιλιβάκο τους σκεφτόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη, σεβασμό, αγάπη, κι ένα χαμόγελο στα χείλη. 

Η ομάδα του Locus Medicus, με επικεφαλή τον κ. Τσιλιβάκο, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για το ήθος και την υψηλή ποιότητα εργασίας τους. Είθε ο Θεός να συνεχίσει να ευλογεί το θεάρεστο λειτούργημά τους!

Με απέραντη ευγνωμοσύνη, εκτίμηση και σεβασμό,

Θεοφανώ & Βασίλης

Καναδάς

Για μας ο κ.Τσιλιβάκος είναι ο θαυματοποιός μας!!!

Όταν ο ο οικογενειακός μας γιατρός, μου πρότεινε να επισκεφτώ τον κ. Τσιλιβάκο, για να διερευνήσω τα αίτια δύο παλίνδρομων κυήσεων,  φάνηκα δύσπιστη. Στο δημόσιο νοσοκομείο η μόνη θεραπεία που μου είχαν συστήσει, ύστερα από κάποια “ύποπτα” ευρήματα στις εργαστηριακές μου εξετάσεις, ήταν μία δαπανηρή δίαιτα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας ενώ με παρότρυναν να ξεκινήσω τις διαδικασίες για εξωσωματική λόγω ηλικίας. “Είναι άνθρωπος σωστός, δεν θα σε κοροϊδέψει” μου είπε.  Ύστερα από την πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο του όμως και τη μετέπειτα συνεργασία μας, διαπίστωσα, εγώ κι ο σύζυγός μου, ότι είχαμε απέναντί μας όχι μόνο έναν ΑΝΘΡΩΠΟ, αλλά και έναν καταρτισμένο επιστήμονα, έναν συμπαραστάτη, έναν εμψυχωτή. Και αυτό ισχύει για όλο το team του Locus Medicus. Είναι όλοι  παθιασμένοι με τη δουλειά τους!
 
Αφού ακολουθήσαμε πιστά την αγωγή που μας συνέστησε, μέσα σε ένα μήνα έμεινα έγκυος φυσιολογικά και κατάφερα να φέρω στη ζωή ένα πανέμορφο και υγιέστατο πλασματάκι!
 
Για μας ο κ.Τσιλιβάκος είναι ο θαυματοποιός μας!!!
 
Σας ευχαριστούμε!!!
 
Μαρία Π.
Δημήτρης Π.
 
Mπεμπούλα καθ' οδόν!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κο Τσιλιβάκο και όλη την ομάδα του Locus Medicus για τις υπηρεσίες τους. Μας βοηθήσατε να βρίσκεται σε εξέλιξη μία όμορφη εγκυμοσύνη,  γεγονός πολύ σημαντικό για εμάς!
 
Εύχομαι να συνεχίσετε αυτή την προσφορά σας και καθημερινά να είναι ευτυχισμένα και άλλα ζευγάρια,  όπως εμείς!
 
Με εκτίμηση, 
 
Γεώργιος - Σοφία - μπεμπούλα καθ' οδόν!

Στο Locus Medicus δεν σε αντιμετωπίζουν ως ασθενή ή πελάτη, αλλά ως φίλο και οικογένεια!

Μετά απο δύο αποβολές και πολλές επισκέψεις σε γνωστούς γιατρούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μας σύστησε ένας φίλος τον κ. Τσιλιβάκο και τo Locus Medicus, που εντόπισαν το πρόβλημα που προκαλούσε τις αποβολές. Ο κ. Τσιλιβάκος, αφού είδε όλο το ιστορικό, ήταν ο μόνος που πρότεινε μεταξύ άλλων και την συγκεκριμένη εξέταση, παρά το οτι είχαμε επισκεφτεί ήδη τους πιο γνωστούς γιατρούς. Μετά την αντιμετώπιση του προβλήματος, μέσω αγωγής αλλά και καινοτόμου ήπιας θεραπείας που έχουν εφεύρει ο κ. Τσιλιβάκος και ο. Γεωργούλιας του Locus Medicus, ήμουν έγκυος μέσα σε ένα μήνα και η εγκυμοσύνη προχώρησε εξαιρετικά.
 
Στο Locus Medicus δεν σε αντιμετωπίζουν ως ασθενή ή πελάτη, αλλά ως φίλο και οικογένεια.
 
Δεν έχω λόγια για να ευχαριστήσω τον κ. Τσιλιβάκο, τον κ. Γεωργούλια και όλη την ομάδα του Locus Medicus."
 
Ελένη    
 
Μετά από προσπάθειες 15 ετών για την απόκτηση παιδιού και με διαγνωσμένη ‘ανεξήγητης αιτίας υπογονιμότητα’...
 
Καταλήξαμε στο Locus Medicus τον Μάιο του 2015 μετά από προσπάθειες 15 ετών για την απόκτηση παιδιού και με διαγνωσμένη ‘ανεξήγητης αιτίας υπογονιμότητα’. Επισκεφθήκαμε πρώτα τον κ. Τσιλιβάκο, ο οποίος αξιολόγησε το φάκελο με τις εξετάσεις μας, δεν μας ζήτησε να επαναλάβουμε εξετάσεις που είχαμε ήδη κάνει σε άλλα διαγνωστικά κέντρα και εκτίμησε τους παράγοντες που ευθύνονταν για το πρόβλημα. Κατόπιν δικής του σύστασης και επειδή το ζήτησα και εγώ, έκανα την εξέταση για την οποία είναι ευρέως γνωστός και η οποία αποκαλύπτει τυχόν ύπαρξη μικροβίων στον τράχηλο. Χρειάστηκε να την επαναλάβω τέσσερις φορές και να πάρω τρεις μήνες αντιβίωση για να απαλλαγώ από το μικρόβιο. Ο κ. Τσιλιβάκος μας παρέπεμψε στον κ. Παπανικόπουλο προκειμένου να προχωρήσουμε σε εξωσωματική η οποία έγινε στην Εμβρυογένεση. Το 2016 αποκτήσαμε το πρώτο μας παιδάκι.
 
Ευχαριστούμε τους γιατρούς και ειδικότερα τον κ. Τσιλιβάκο, τον κ Παπανικόπουλο και τον κ. Γεωργούλια, το νοσηλευτικό προσωπικό και τις γραμματείς του Locus Medicus για τον επαγγελματισμό τους και την επιστημοσύνη τους και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο τους.
 
Μαρία Π